Oyun Terapisi İzmir
Oyun terapisi İzmir şehrinde sıkça kullandığımız bir yöntemdir. Alanında kendini geliştirmiş uzmanlarımızla psikolojik süreçlerde uyguladığımız terapi yöntemleri ile kalıcı ve olumlu sonuçlar alıyoruz. İzmir şehrinde bizi tercih eden danışanlarımız ile uyguladığımız bu yöntemle % 90 oranında bir başarı durumu yakaladık.İzmir oyun terapistleri için insanlar genelde: Buca oyun terapisi, Gaziemir oyun terapisi, Bayraklı oyun terapisi ve Karşıyaka oyun terapisi diye arama yapmaktadır. İzmir'in bu ilçerinde Ege Pozitif Psikolojinin şuubeleri ve oyun terapistleri mevcuttur.
Tavsiye Edilen İzmir Oyun Terapisi Uzmanları
İzmir oyun terapisi tavsiye yada izmirde önerilen oyun terapistleri arıyorsanız. Öncelikle tecrübe, deneyim unsurlarını ön planda tutun. Alanında uzman bir psikolog ya da pedagog olması da önemli bir etken. Kendini kanıtlamış oyun terapisi eğitimi almış uzman bir psikolog bu terapi yöntemi ile size adeta altın dokunuşlar yaparak sizinle sağlıklı bir psikoterapi süreci geçirecektir. Kurumumuzda sadece çocuklarla çalışan ve bu alanda uzmanlaşmış 1 erkek 5 bayan çocuk pedagogumuz ve oyun terapisti çalışmaktadır.
Oyun Terapisi Ücretleri
Oyun terapisi ücretleri 800 TL ile 1800 TL arasında değişmektedir. 2024 yılı bir önceki yılda olduğu gibi Dünya da ve ülkemizde yoğun enflasyon artışı ile asgri ücrete yapılan %60 lık zam tüm ülke de enflasyonu da arttıran bir etken olmuş ve oyun terapisi fiyatları da % 20 ila % 40 arası bir zam yapılmıştır.
Oyun Terapisi Kaç Dakika Sürmektedir?
Oyun terapisi süreleri ortalama 40 - 50 dakika arası sürmektedir. Çocukların yaşadıkları sorunların çözümü için en az 5 ila 20 seans arası oyun terapisi alması gerekmektedir. Bazen çocuklarda çok hızlı iyileşme ve toparlanma görünse de biz buna sahte iyileşme diyoruz, hiç bir yapı bir kaç seansta komple düzelmez. hızla iyileşme belirtisi çocuğun bundan hemen kurtulma isteğini gösterir.
Oyun Terapisi Kaç Yaşa Uygundur?
Oyun terapisi bilişssel hazırlığa göre 2 ila 20 yaş arasında herkese uygulanabilir. 11 yaşından sonra çocuklar oyun terapisini baze reddedebilmekte onun yerine başka psikolojik müdaheleler kullanılmaktadır.
Oyun Terapisi İle Geçmişten Günümüze
Eski zamanlara ait yapılan kazılarda orta çağ döneminde oyun araç gereçleri olduğuna rastlanmıştır. Çocuğun var olduğu her yerde oyun oynamak bir gereksinimdir. Çünkü çocuğun doğasında oyun oynamak vardır. Oyun terapisinin temel çıkış noktası çocukların yetişkinlerden farklı düşündüğü ve davrandığı gerçeğini kabul etmeyle başlamıştır. Çocuklar yetişkinler gibi kendini sözel olarak konuşarak anlatamazlar ve ifade ederken güçlük yaşarlar. Oyun terapisine her yerde ihtiyaç olmakla birlikte özellikle gelişen en büyük şehirlerden biri olan İzmir’de de ihtiyaç görülmektedir. İzmir oyun terapisi için Ege Pozitif Psikoloji’ye başvurabilirsiniz.
Oyun Terapisi Nedir?
Çocuklar kendi hayatlarında duygularını, düşüncelerini, ihtiyaçlarını oyun yoluyla dışa aktarım sağlarlar. Oyun onların toplumda kendi ifade etme biçimidir. Ne kadar çok çeşitli oyuncaklar ile karşılaşırlar ise onlar için rahatlık o kadar çok artacaktır. Böylelikle oyunun iyileştirici gücünden faydalanılarak oyun terapisi çocuklar için iyileştirici yöntemler arasına girmiştir. Avrupa’da 12 yaşın altında ki çocuklar ilaç tedavisinin yanı sıra oyun tedavisi ile terapi almaktadır. Oyun terapisinin önemi Türkiye’de son beş yılda anlaşılmaktadır. Uygulayan terapistler ile oyun terapisi çalışmaları sürdürülmektedir.
Çocuğun, doğası olan oyun yolu ile terapötik oyuncaklarla özel olarak geliştirilmiş bir odada, eğitimini almış bir oyun terapisti ile iyileştirici, güven verici bir ilişki kurarak, çocuğun kendini keşfettiği, kendinin farkında olduğu, kendini ifade edebilecek yöntemler bulduğu, kendini gerçekleştirebildiği belirli zaman dilimlerinde uygulanan ilaçsız etkili bir terapi yöntemidir. Oyunun gücünü esas alarak yapılan birçok oyun terapisi yöntemi bulunmaktadır. Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, çocuğun gelişim özelliklerine göre 2 yaşından başlayarak 12 yaşına kadar var olan çocuklara uygulanan bir terapi modelidir. Yapılan araştırmalar ile birlikte çocuk üzerinde bu terapi yönteminin en faydalı terapi yöntemi olduğunu kanısına varılmıştır. Çünkü bu terapide çocuk terapist tarafından yönlendirilmez, kendini koşulsuz kabul etmeyi fark eder ve kendi olur. Kendinde daha önce farkında olmadığı zorlayıcı duygularının ve deneyimlerinin üstesinden başa çıkmayı öğrenir ve kendi kontrolü duygu ve düşüncelerinde kazanır ve kendini ve duygularını yaşamına göre düzenlemektedir.
Çocuğunuzun hayatında bir terapist ile birlikte oyun terapisi alması için travma yaşamasına gerek yoktur. Çocuklar gelişmek ve değişmek için oyun terapisine ihtiyaç duymaktadırlar. Çocuğun gelişimini ve ruhsal iyiliğine her geçen gün destek olan etkili bir terapi olmaktadır. Öz güvenli, kendi ayakları üzerine dimdik durabilen ve psikolojik sağlıklı çocuklar istiyorsanız, çocuğunuzun size mesajla verdiği duygularına dikkat edin ve çocuğunuzun duygularını ifade ederek kendini keşfederek bulduğu, güçlendiği, hiçbir yan etki bırakmadan tedavi yöntemi olan oyun terapisi almasını destekleyin.
Evdeki Oyun İle Oyun Terapisi Farkı
Çocuklar kendileri oyun vakitlerinde sadece eğlenmeyi hedeflerken farkında olmadan aslında oynadıkları oyunlar onların sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefler. Hiçbir çocuk oyun oynama teklifini geri çevirmeyecektir çünkü çocukların kendilerini ifade edebildikleri en kolay yol budur. Çocukların bilişsel gelişimi yetişkinlerden farklıdır ve kendilerini ifade etme biçimleri de aynı sebeplerle farklıdır. Bu durumda çocuk kendi yaşadığı hem olumsuz hem olumlu yaşantıları yetişkinlere ve de yaşıtlarına oyun yoluyla aktaracaktır.
Oyun terapisinde var olan oyun odası hiç bir dışsal kaynağı olmadan ve dışarıdan müdahale olmadan çocukların doğasına uygun düzenlenmiş bir terapi alanıdır. Çocuk bu alanda kendinin farkında olunduğunun ve aynı zamanda gözlemlendiğinin bilincindedir. Çocuk oyun terapisine hangi konu ile geleceğini kendisi karar verir. Üzerinde durmak istediği noktaları belirler ve işaretler. Terapistin görevi çocuğu takip etmek, farkındalık kazandırmak yönlendirmemek ve çocuğun kendi yaşadıklarını şu an ve burada olmak ile birlikte duygularını ve kaynaklarını fark edebilmesi için çocuk için ayna görevini görmesi bunu ona yansıtmasıdır.
Terapist gelinen her seansta çocuğa aynı süreyle kabul ve güven ortamı oluşturur ve hakimiyet oyun odasında çocuğundur. Sadece gereklilik dahilinde sınırlar koyar. Fakat ebeveyn çocuk ilişkisinde baskın olan ve kontrolü olan taraf yetişkin olan ebeveyndir. Çocuk merkezli oyun terapisinde ise çocuk seçenekleri alabilmekte ve özgürce kendisini tüm açıklığı ile ortaya çıkartmaktadır. Oyun terapisinde tedavi edici en önemli etken çocuk ile terapistin kurduğu ilişkidir. Bu ilişki terapötiktir ve çocuğun ilerlemesini sağlamayı amaçlamaktadır. Oyun terapisi sürecinde aile ile iletişim kurarak aileye psiko eğitim verilmektedir. Böylelikle aile ve çocuk ilişkisi güçlendirilmektedir. Ailenin ve çocuğun birbirlerine karşı oluşan davranış problemlerini ortadan kaldırmaktadır. Bununla birlikte sürece ailede katılarak işbirliği bir ilerleme kaydedilmektedir.
Çocukta Hangi Konular Oyun Terapisi İle Çözülür?
- Travma Sonrası Stres Bozukluğu
- Cinsel-Fiziksel İstismar
- Tuvalet Problemleri
- Anksiyete/Endişe
- Öz Kontrol Becerisi Geliştirme
- Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu
- Dürtüsellik
- Okuma-yazma bozuklukları
- Kaygı Bozuklukları
- Sosyal içe kapanıklılık
- Bağlanma Problemleri
- Güven eksikliği/depresyon
- Korkular (karanlık, yalnızlık vb)
- Sebebi anlaşılamayan baş ve karın ağrıları
- Boşanma sonrası adaptasyon sorunları
- Okula Uyum Problemleri
- Sosyal Fobi
- Problem Davranış Gösterme
- Uyku Problemleri
Çocuğa Oyun Terapisi Nasıl Anlatılmalı?
Çocuk seansa getirilirken, ‘’Bugün seninle bir oyun ablasına (veya abisine) gideceğiz ve o senin duygularını anlamana yardımcı olacak.’’ Şeklinde nereye geldiği ile ilgili bilgi verilmesi yeterlidir. Çocuk nereye gideceği ile ilgili kandırılmamalı ya da farklı açıklamalar duymamalıdır. Ailesine güvenmeye devam etmelidir. Geleceği yer ile ilgili hazır oluş yaşamalıdır. Çocuk seanstan çıktıktan sonra terapide ne yaptığı ile ilgili sorgulayıcı ve yargılayıcı sorular sorulmamalıdır. Eğer çocuk oyun terapisi ile ilgili kendisi bilgi vermek ve sizinle konuşmak istedi ise kayıtsız kalmamalı ve dinlediğinizi onu anladığınızı göstermeniz gerekmektedir. Terapiste sorulacak sorularınız var ise bu çocuğun yanında onun kendisini eleştirdiğinizi düşünecek şekilde olmamalı. Terapist ile yalnızken iletişime geçmeye dikkat etmelisiniz.
İzmir oyun terapisi tavsiye ile gidebileceğiniz İzmir pedagog listesi ilçelerimiz: Bayraklı, Karşıyaka, Alsancak, Gaziemir ve Bergama şubelerimizden oyun terapisi desteği alabilirsiniz.
İzmir oyun terapisi eğitimi arıyorsanız bu konu da uygulayıcı sertifika veren sitemiz olan https://egepsikolojienstitusu.com/ sitemizi ziyaret edebilirsiniz.